2016 m. kovo 30 d., trečiadienis

PŪRIAI - indiška duona

KAIP PAGAMINTI PŪRIUS - INDIŠKĄ DUONĄ

Pūriai yra tarsi nelyg maži ročiai (arba čapačiai), kepti aliejuje. Ši duona yra dažnai patiekiama indiškose vestuvėse ar organizuojamuose labdaringuose pietuose. Pūrius yra labai lengva paruošti, tačiau jie turi daug kalorijų.


Virtuvės įrankiai ir tešla

JUMS REIKĖS:

1 stiklinės baltų miltų (hind. "mėda")
1 stiklinės rudų miltų (hind. "atta")
Vandens tešlos maišymui
Truputėli aliejaus ar riebalų, rankoms
Puodo ar gilios keptuvės (kepimui aliejuje)
1 stiklinės aliejaus kepimui
Volo, tešlos kočiojimui
Kiaurasamčio
Popierinių servetėlių


Indiški pūriai


KAIP PARUOŠTI TEŠLĄ IR KEPTI PŪRIUS:

1) Sudėti baltus ir rudus miltus į dubenį ir gerai išminkyti, kol nelips prie pirštų, galite naudoti aliejų, tam kad tešlą taip neliptų prie rankų

2) Palikite tešlą "pastovėti" (bet nebūtina)

3) Gerai įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį

4) Paimkite gabalėlį tešlos ir padarykite mažą kamuolėlį (stalo teniso kamuolio dydžio)

5) Tada jį voluokite volu apskritai ir padarykite "blyną" (visą vienodo storio - apie 0.5 cm ar plonesnį)

6) Atsargiai ir iš arti panardinkite iškočiotą "blyną" į įkaitusį aliejų

7) Atsargiai panardinkite pūrį kiaurasamčiu, bet "nespauskite", leiskite jam"išsipūsti". Išsipūtusį pūrį, apverskite ir truputėlį pakepkite, kol geltonas.
Išimkite pūrį kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinės servetėlės.

Pūrius galima valgyti su ALIŪ LAHSAN (bulvės česnake) ir kitais patiekalais padaže. Valgyti patartina karštą, nes atšalę pasidaro plokšti ir netokie skanūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą