Mūsų tarnaitė buvo tikra kaimietė ir kalnietė iš Himalajų. Man labai patikdavo jos gaminamas maistas, kuris visada būdavo paprastas ir natūralus. Šiame įraše aš norėčiau pasidalinti jos DŽYRA ALIŪ - "bulvėmis su kmynais" receptu.
DŽYYRA ALIŪ - bulvės su kmynais |
JUMS REIKĖS:
Gilios indiškos ar kiniškos keptuvės (karahi arba wok) arba paprastos keptuvės
5-8 šaukštų garstyčių aliejaus (jei nėra - saulėgrąžų aliejaus)
5-6 bulvių, nuplautų, bet su žievelėmis
0.5 arbat. šaukšt. kmynų
0.25 arbat. šaukšt. druskos
0.25 arbat. šaukšt. raudonų pipirų/čilių/paprikų dribsnių (red chilli flakes)
0.25 arbat. šaukšt. garam masalos arba juodųjų pipirų miltelių
0.25 arbat. šaukšt. kurkumos (hind. haldi, eng. turmeric)
Indiškas "karahi" |
KAIP PARUOŠTI:
1) Nuplaukite bulves ir supjaustykite, kaip parodyta nuotraukoje (pjaukite bulvę per pusę ir tada išilgai priešinga puse)
1) Nuplaukite bulves ir supjaustykite, kaip parodyta nuotraukoje (pjaukite bulvę per pusę ir tada išilgai priešinga puse)
2) Įkaitinkite aliejų keptuvėje
3) Sudėkite kmynus į karštą aliejų
4) Po sekundės, suberkite visas bulves į "karahį" ar keptuvę ir gerai išmaišykite dvejais mediniais šaukštais
5) Sumeskite visus prieskonius: druską, kurkumą, paprikų dribsnius, ir garam masala (arba juoduosius pipirus).
6) Gerai išmaišykite ir kepkite, ant silpnos ugnies apie 15 min.
Pagamintas bulves galite padabinti šviežia kalendra ir valgyti su indiška ar lietuviška duona, jogurtu, vienas ar užsigerdami indiška arbata su pienu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą