2015 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Prieskoniai


                                                                

काजू
 kaadžū
 anarkadžių riešutas
बादाम
 baadaam
 migdolas
मूंगफली
 mūngfaly
 žemės riešutas
पिस्ता
 pistaa
 pistacija
अखरोट
 akhroT
 graikiškas riešutas
सुपारी
 supaary
 betelio riešutas
मसाले
 masaalė
 prieskoniai
नमक
 namak
 druska
चीनी
 čyny
 cukrus
काली मिर्च
 kaaly mirč
 juodieji pipirai
लाल मिर्च
 laal mirč
 raudonoji paprika
हरी मिर्च
 hary mirč
 žalioji paprika
हल्दी
 haldy
 ilgoji ciberžolė
जीरा
 džyraa
 kmynai
दालचीनी
 daalčyny
 cinamonas 
अदरख
 adrakh
 imbieras
सौंफ
 saunf
 pankolių sėklos 
धनियां
 dhaniyaa
 kalendra
इलायची
 ilaaičy
 kardamonas
मेथी
 methy
 vaistinė ožragė
केसर
 kėsar
 šafranas
तिल
 til
 sezamo sėklos 
पुदीना
 pudynaa
 mėta
हींग
 hyng
 asafetida 
राई
 raay
 garstyčios
अजमोदा
 adžmodaa
 petražolės
लौंग
 laung
 gvazdikėlis
सिरका
 sirkaa
 actas
चटनी
 čaTny
 padažas 
अचार
 ačaar
 marinuotos daržovės

                                            
Džaipuras, Radžastanas (nuotrauka: Aditja)
                                                         

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą